Akvakultura Direktorlar Şurası (ASC) 2010-cu ildə Ümumdünya Vəhşi Təbiət Fondu (WWF) və Hollandiya Davamlı Ticarət Təşəbbüsü (IDH) tərəfindən akvakultura sənayesi üçün dünya üzrə aparıcı sertifikatlaşdırma proqramını təmin etmək üzrə yaradılmışdır. O, qlobal miqyasda müxtəlif akvakultura proseslərini əhatə edir və məsuliyyətli istehsalı təmin etmək üçün kənd təsərrüfatının həm ekoloji, həm də sosial aspektlərini nəzərə alır. ASC tərəfindən sertifikatlaşdırılmış məhsul həmçinin Nəzarət Zənciri (CoC) standartı üçün sertifikatlaşdırılmalıdır. Bu standart sertifikatlaşdırılmış ASC məhsullarının alınması, emalı və satışı üçün təlimatları təmin edir.
Hazırkı ASC Standartları 17 növ qrupunu əhatə edən 11 Standartdan ibarətdir. Dəniz qulağı, ikitaylılar (qum midyesi, midye, istridyə, molyusk), şirin su alabalığı, krevet, tilapiya və həmçinin dəniz yosunu üçün ümumi bir ASC-MSC standartı var.
ASC standartları aşağıdakı prinsipləri əhatə edir:
Nədən faydalanacaqsınız?
Zülalla zəngin qidaya ehtiyac artdıqca balıq istehlakı da artır. Nəticələr göstərir ki, balıq yemək ət istehlakı ilə müqayisədə ümumiyyətlə daha sağlam, daha sərfəli və ətraf mühit üçün daha yaxşıdır. Bu gün istehlakçılar məsuliyyətli dəniz məhsulları tələb edirlər. ASC ekoloji və sosial aspektlərə diqqət yetirir.