Fiziki təhlillər, maddələrin fiziki xassələrinin müəyyən edilməsi və məhsulların standartlaşdırılması və keyfiyyətinin müəyyən edilməsində mühüm parametrlərin təsdiqidir. Bu parametrlər həm də xammal və son məhsulların məhsul təsnifatı, məhsulların sağlam saxlanması kimi texniki şərtlərin müəyyən edilməsində mühüm rol oynayır. Bu gün sağlamlıq üçün təsirli olan yemləri təqdim etmək üçün taxıl və onların əlavə məhsulları üzərində fiziki təhlillər aparılır.
Control Union-ın fiziki təhlil laboratoriya bölməsi Taxıl, Taxıl və Paxlalılar, Yağlı Toxumlar, Bitki Yağı nümunələrinin rəngini, görünüşünü, dadını və qoxusunu, həmçinin fiziki göstəricilərə səbəb ola biləcək rütubət/nəm-quru maddə, yad cisim, sıxlıq, hektolitr, alveoqrafik xassələrin təyini, yaş qlüten, rəng təhlili və s. təhlilləri aparır. Xüsusilə saxlama xüsusiyyətlərində baş verə biləcək fiziki təhlillər, məsələn, rəng, qoxu, dad, görünüş və görünüşə təsir edən orqanoleptik müayinə, yad cisimlərin axtarışı, zədələnmiş taxılın (fiziki qüsurların) aşkar edilməsi kimi proseslər fəaliyyət sahəsinə daxildir.
Control Union Özəl Qida Nəzarəti Laboratoriyası olaraq, təhlillərimiz Türk Qida Kodeksi, TSE Standartları və Beynəlxalq üsullara əsaslanır və onların yenilənməsi daima mütəxəssis heyətimiz tərəfindən izlənilir və həyata keçirilir. Fiziki təhlillər; Ərzaq, Kənd Təsərrüfatı və Heyvandarlıq Nazirliyi tərəfindən icazə verilmiş, lakin tələb və ehtiyaclara uyğun olaraq etibarlı, milli və beynəlxalq səviyyədə qəbul edilmiş təhlil üsulları ilə müşayiət olunur. Əsas məqsədimiz sürətlə inkişaf edən qida sənayesinə uyğunlaşmaq və müştəri tələblərinə tez və dəqiq cavab vermək üçün təhlilin müxtəlifliyini və keyfiyyətini daim artırmaqdır.
Ürün Grupları | Analiz Adı | Metot | Akreditasyon Durumu |
|
|
| |
| *Yabancı Madde Tayini | TS 4078, TS 2974 | - |
Yağlı Tohumlar | *Yabancı Madde Tayini | TS 2947 EN ISO 658 | |
Buğday | *Süne Zararı Tespiti | TS 2974 |