Kimyəvi Təhlil Laboratoriya Bölməmizdə taxıl məhsullarının, qida, yem və bitki yağı nümunələrinin kimyəvi keyfiyyət xüsusiyyətlərinə nəzarət edən parametrləri müəyyən etmək üçün təhlillər aparılır. Yaş kimya qrupunda apardığımız təhlillər Kəmiyyət Təhlili tipindədir, nümunədə axtarılan parametrlərin kəmiyyətcə müəyyən edilməsi üçün aparılan tədqiqatdır. Kəmiyyət təhlili qrupu iki ayrı qrupdan ibarətdir: qravimetrik və həcm təhlilləri. Qravimetrik təhlil, təyin edilmiş parametrin miqdarının (Yağ təyini; Rütubətin və uçucu maddələrin təyini, Xam sellülozun təyini, Xam külün təyini, Turşuluğun təyini, Düşən sayının təyini və s.) kütlənin ölçülməsi əsasında müəyyən edilməsidir. Həcm təyini (zülal təyini, ureaz aktivliyi, KOH-da həll olunan zülal, peroksidin təyini, yod dəyəri və s.) təyin edilmiş parametrin tərkibi və konsentrasiyası məlum olan reagentlə reaksiya vermək və riyazi düsturdan istifadə etməklə sərf olunan məbləği müəyyən etmək prinsipinə əsaslanır.
Yaş Kimyəvi təhlillər nümunələrdə arzu olunan parametrləri müəyyən etmək, qida təhlükəsizliyini təmin etmək və nümunənin qida keyfiyyət parametrlərini təyin etmək üçün mühüm təhlil qrupudur. Təhlillərimiz milli və beynəlxalq metodlara (TSE, ISO, EN və s.) uyğun olaraq mütəxəssis personalımız tərəfindən aparılır.
Ürün Grupları | Analiz Adı | Metot | Akreditasyon Durumu |
| *Ham Protein (N*6,25) Tayini | TS EN ISO 5983-2 | |
| *Protein Tayini | TS EN ISO 20483 | |
| *Yağ Tayini | ISO 6492 | |
|
| TS EN ISO 659 |
|
| *Rutubet ve Uçucu Madde Tayini | ISO 6496 |
|
| *Rutubet ve Uçucu Madde Tayini | TS EN ISO 665 |
|
| *Ham Selüloz Tayini | TS EN ISO 6865 | |
| *Ham Kül Tayini | TS ISO 5984 |
|
|
| TS EN ISO 660 |
|
| *Rutubet Tayini | TS EN ISO 712 | |
| *Düşme Sayısı Tayini | TS EN ISO 3093 | |
| *Yaş Gluten Tayini- Glutomatik |
|
“*” işarəsi ilə qeyd olunan təhlillər Kənd Təsərrüfatı və Meşə Təsərrüfatı Nazirliyi tərəfindən təsdiq edilmiş Control Union Xüsusi Qida Nəzarəti Laboratoriyasının fəaliyyət əhatəsindədir.
“Təhlil müddətləri üçün klikləyin.“